Tappen met lucht wint in Europa en de USA snel aan populariteit

tappen.jpg

Elke KeyKeg is door de bag-in-ball technologie eenvoudig met lucht te tappen. De drank in een KeyKeg wordt immers effectief beschermd door de meerlagige binnenzak en de lucht komt niet in aanraking met de drank. Alle stalen vaten en alternatieve eenmalige fusten maken daarentegen gebruik van een stijgbuis. De drank komt daardoor wel in aanraking met het gas of lucht. Een fust met een stijgbuis kan dan ook niet met lucht worden getapt.

Hoe werkt tappen met lucht?

Het principe is simpel. Je sluit een compressor aan op de gasaansluiting van de KeyKeg tapkop, regelt de druk en klaar! In deze video ziet u hoe dat in zijn werk gaat. KeyKeg heeft ook verschillende compressoren getest en de compressoren van Lindr en MGF-compressoren kwamen als zeer goed uit de test. Ook de KeyKeg partypumps die eveneens met lucht tappen gaan als warme broodjes over de toonbank.

Populair

Anita Veenendaal, Chief Commercial Officer van KeyKeg ziet duurzaamheid en kosten als belangrijke oorzaken voor het succes:” Een eenvoudige compressor vervangt een gehele CO2 installatie. Dat bespaart niet alleen ruimte maar ook kosten. Een compressor is immers een eenmalige aanschaf, terwijl CO2 flessen een kostbare, terugkerende kostenpost zijn. Tappen met lucht is ook duurzamer. Je elimineert immers het vullen en transporteren van CO2 flessen. We merken dat zowel kosten als duurzaamheid voor vele bars redenen zijn om over te stappen naar tappen met lucht. Het niet meer slepen met en opslaan van zware lege CO2 flessen is een welkome extra.”

 

 

 

 

 

 

Like & Follow us