terug naar top
KeyKeg
Keykeg 360 App now available!

Stay informed

Leave your details and receive our newsletter

* indicates required

KeyKeg implementeert revolutionaire milieu management software

08/26/15

keykeg_reduce_reuse_recycle.jpg

KeyKeg’s visie is om gebruikte KeyKegs weer in te zetten als waardevolle grondstof voor nieuwe producten en streeft dus naar een gesloten materiaalkringloop. Daarnaast werkt KeyKeg continue aan het verminderen van de milieubelasting door het beperken van de hoeveelheid grondstoffen en het steeds meer toepassen van gerecyclede materialen en zeer zuinig omgaan met energie. Het is complexe materie en om daarop extra grip te krijgen heeft KeyKeg drie maanden geleden milieumanagement software geïmplementeerd.

Bert Hanssen, R&D directeur vertelt over de aanleiding: ”We wilden meer inzicht. Welke maatregelen verlagen de milieubelasting van een KeyKeg het meest effectief? Wat is het effect van het toepassen van gerecyclede materialen? Welke deel van de milieubelasting wordt veroorzaakt door toeleveranciers, bij welke toeleveranciers vindt de grootste milieubelasting plaats en kan wellicht het meest bespaard worden? Om deze en andere vragen onderbouwd te kunnen beantwoorden kozen we voor revolutionaire milieusoftware. Met deze software hebben we nu de cijfers en inzichten die we nodig hadden.” aldus Bert Hanssen. 
KeyKeg heeft al jaren geleden besloten zoveel mogelijk gerecyclede materialen toe te passen. Zo bestaat een Slimline vanaf het begin uit zo’n 32% gerecycled kunststof, binnenkort is dat percentage meer dan 60%. Ook loopt er een project waarin alle KeyKegs weer tot grondstof worden verwerkt en optimaliseert KeyKeg productieprocessen waardoor grondstoffen en energie steeds efficiënter worden ingezet. Bert Hanssen over de toegevoegde waarde van de milieumanagement software: ”We kunnen onze beslissingen nu veel beter kwantificeren. Dus we weten nu wat de 30% extra gerecycled materiaal in termen van milieuwinst oplevert. Dat is veel, zoals we al verwachtten, maar minder voor de hand liggend was dat meer dan 80% van de milieubelasting van een KeyKeg in de productiefase wordt veroorzaakt door de productieprocessen bij onze toeleveranciers. Dat heeft ons wel aan het denken gezet en we gaan daar nu met onze toeleveranciers over praten. Het zijn allemaal stappen richting een gesloten materiaalkringloop en het minimaliseren van het energiegebruik. Voordat dat zover is moet er nog veel gebeuren, maar elke stap telt en met deze milieusoftware kunnen we ineens springen.”

Stay informed

Leave your details and receive our newsletter

* indicates required

The environmentally friendly one-way keg

We take our environment into account, even during the design phase. A KeyKeg more than meets European Union environmental criteria. The KeyKeg will eventually be made from over 50% recycled PET, and our goal is to recycle every KeyKeg to produce new KeyKegs.

Read more

Use our advanced search system to find the KeyKeg users in your area.

Go to KeyKeg users
Brewery
worldwide
Winery
worldwide
Cider producer
worldwide
Coffee
worldwide
Beverage distributors
worldwide

Follow us

KeyKeg 360 App Download now!