terug naar top

Subscribe to our mailing list

Veiligheidstest KeyKegs

11/28/16

Keg lanceert binnenzak bij vuur.jpg

Onder begeleiding van Nederlandse brandweerprofessionals heeft Lightweight Containers het gedrag bestudeerd van een container met meerdere lege KeyKegs die vlam vatten. Hoewel het gedrag in een brandhaard van een enkele KeyKeg al eens was getest was dat nog niet het geval voor meerdere KeyKegs bij elkaar. Daartoe werd een groep KeyKegs in een vuurhaard geplaatst. De KeyKegs stonden daarbij onder drukken van een 0,5 tot 4 bar. 

Brandgedrag
De brandweerprofessionals waren tevreden over de resultaten. Rudolf Brouwer van de brandweerregio Noord-Holland Noord:”De KeyKegs gedroegen zich relatief rustig. De hoeveelheid energie die vrijkwam was te verwachten gezien het brandgedrag van plastics, maar het materiaal van de barstende KeyKegs verspreidde zich over een korte afstand en de brandende massa bleef compact.” Wilt u meer informatie over de veiligheid van KeyKegs of dit onderzoek dan kunt u contact opnemen met de afdeling R&D van Lightweight Containers info@keykeg.com

Subscribe to our mailing list

The environmentally friendly one-way keg

We take our environment into account, even during the design phase. A KeyKeg more than meets European Union environmental criteria. The KeyKeg will eventually be made from over 50% recycled PET, and our goal is to recycle every KeyKeg to produce new KeyKegs.

Read more

Use our advanced search system to find the KeyKeg users in your area.

Go to KeyKeg users
Brewery
worldwide
Winery
worldwide
Cider producer
worldwide
Coffee
worldwide
Beverage distributors
worldwide

Follow us

KeyKeg 360 App Download now!