terug naar top
KeyKeg
¡Keykeg 360 App ahora disponible!

Stay informed

Leave your details and receive our newsletter

* indicates required

Valhalla Brouwerij, het meest noordelijke succes

12-03-14

breweryLogo.png

De Valhalla Brouwerij is al zeventien jaar de meest noordelijke brouwerij in Engeland. Logisch het ligt op de afgelegen Shetland eilanden. De brouwerij brouwt al zeventien jaar lang haar bieren op het eiland Unst, een van de Shetland eilanden. Dat maakt de bieren uniek. Zo is het water er zeer zuiver en wordt er op het eiland eeuwenlang een hele oude unieke gerstsoort met een karakteristieke lichte bittere smaak geteeld: ‘Bere’.

Sonny eigenaar en brouwmeester vertelt over zijn bieren:” Wij zijn trots op onze grondstoffen en traditionele brouwmethodes. Zo brouwen we met gemalen ‘Pere’ gerst en gebruiken ook hele hop voor het aroma van onze bieren. We kiezen dus voor een traditionele en natuurlijke wijze van brouwen. We sturen onze bieren regelmatig naar festivals en krijgen altijd enthousiaste reacties op de kwaliteit en smaak van onze producten. Onze bieren ontvingen dan ook verschillende awards. De award van het Worcester bierfestival zijn we nog steeds trots op. We eindigden als eerste terwijl er 174 andere bieren meedongen”.

De Valhalla brouwerij heeft groeiambities, niet alleen qua verkoop en productie van haar traditionele bieren. De brouwerij is namelijk ook een trekpleister voor (bier) toeristen: Sonny:” We zijn onlangs verhuisd naar een groter pand. We kunnen daardoor niet alleen gemakkelijk onze productie verhogen, maar ook grotere groepen (bier) toeristen ontvangen. We hebben ook een brouwerijwinkel in ons nieuwe pand geopend waar we een assortiment aanbieden.

Op dit moment exporteren we op kleine schaal naar Noorwegen. We hebben daar zeer goede ervaringen opgedaan en gaan ons nu ook richten op andere landen. De eerste contacten zijn zeer hoopgevend. Het zijn klanten die onze unieke bieren en achtergrond zeer waarderen en kwaliteit op de eerste plaats zetten. Dat is ook nodig want als klein noordelijk eiland zijn de transportkosten van onze bieren en sommige grondstoffen doorgaans hoger’

We kozen KeyKegs voornamelijk voor de export. De kosten voor het heen en weer transporteren van de roestvrijstalen vaten was eenvoudigweg te hoog. KeyKeg is ook veel milieuvriendelijker, zeker ook in vergelijking met flessen. Onze bieren in KeyKegs blijven na het aanslaan van een KeyKeg veel langer goed dan in stalen fusten. KeyKegs zijn dan ook een goede optie voor de bars die een breder scala aan bieren willen bieden. Met KeyKeg kunnen we onze export eenvoudig en snel uitbreiden. Het afvullen van Keykegs is bovendien veel gemakkelijker en meer steriel dan stalen fusten. Dit is een groot pluspunt.”

Valhalla produceert zes verschillende eigen bieren, maar brouwt ook op aanvraag. Zo brouwden zij onlangs voor de ABC- brouwerij in Noorwegen prachtige bieren.

Reist u binnenkort naar Shetland dan kunnen we van harte het bier aanbevelen: de SIMMER DIM van Valhally met het licht bittere van de Shetlandse ‘Pere’ gerst.

Stay informed

Leave your details and receive our newsletter

* indicates required

El barril desechable favorable para el medio ambiente

Tenemos en cuenta nuestro medio ambiente, incluso durante la fase del diseño. Un KeyKeg cumple de sobra los criterios medioambientales de la Unión Europea. El KeyKeg eventualmente se hará con más de 50% de PET reciclado, y nuestra meta es reciclar cada KeyKeg para producir nuevos KeyKegs.

Leer más

Use nuestro sistema avanzado de búsqueda para encontrar usuarios KeyKeg cerca de usted

Ir a usuarios KeyKeg users
Cervecería
Mundial
Vinicultor
Mundial
Productor de sidra
Mundial
Café
Mundial
Distribuidores de bebidas
Mundial

Síguenos

KeyKeg 360 App ¡Descarga ahora!