terug naar top
KeyKeg
Keykeg 360 App ora disponibile!

Stay informed

Leave your details and receive our newsletter

* indicates required

KeyKeg, onderweg naar een circulaire economie

keykeg_reduce_reuse_recycle.jpg

Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Het klimaatakkoord van Parijs zal dat alleen maar versterken. LWC werkt al lange tijd aan duurzaamheid van onze verpakking. Meerdere keren per week krijgen we vragen over de milieuprestaties van KeyKeg en die beantwoorden we maar al te graag.  

Prestaties

Om te beginnen is een KeyKeg zeer licht en weegt maar  0,82 tot 1.5 kg. Afhankelijk of het een 10, 20 of 30 liter fust is. Het lage gewicht samen met het logistiek intelligente formaat zorgt ervoor dat er meer drank per transport mee kan. Daarnaast is een KeyKeg eenmalig. Het retourtransport is dus overbodig en ook het  reinigen na gebruik, noodzakelijk bij   stalen fusten, is  overbodig. Dat alles maakt dat KeyKeg zo’n 65% bespaart op transporten CO2-emissies reduceert vergeleken met stalen fusten.  

R&D

Bert Hanssen, technisch directeur, verantwoordelijk voor de verdere verduurzaming van KeyKegs: ”Een Slimline is niet alleen recyclebaar maar bestaat nu uit 28 tot 34% gerecyclede plastics. We gaan dat aandeel vergroten tot gemiddeld meer dan 60%. Een belangrijke factor daarbij is wel de beschikbaarheid van geschikt gerecycled PET dat voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen. We werken daarnaast met geavanceerde duurzaamheidssoftware. We hebben daardoor tot in detail inzicht in wat we kunnen doen om KeyKeg de komende jaren nog milieuvriendelijker te maken. Van productontwerp, productie van inkoopdelen tot en met onze eigen productie. Een van de inzichten en is dat we nauw moeten samenwerken met onze toeleveranciers. Immers hoe duurzamer onze toeleveranciers hoe duurzamer de onderdelen en daarmee KeyKeg”.

Business modellen

Anita Veenendaal, Chief Commercial Officer: ”We zijn ervan overtuigd dat alleen de duurzaamste producten recht hebben op het schap. We vragen daarom niet alleen R&D om KeyKegs nog duurzamer te maken en de concurrentie ver voor te blijven. We kijken ook naar nieuwe business modellen die passen in een circulaire economie. Een daarvan is het verzamelen en weer verwerken van KeyKegs tot nieuwe KeyKegs met mede zelf ontwikkelde recyclinglijnen. Een andere model is de samenwerking met grote distributeurs en lokale recycling bedrijven. In beide gevallen hebben we de eerste stappen kunnen zetten.“

Re-use van grondstoffen

KeyKegs zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen.. Het grootste deel van deze grondstoffen blijven na recycling geschikt voor hoogwaardige toepassingen, zodat we daar weer nieuwe KeyKegs kunnen maken. Aan het PET in KeyKegs zijn geen nylon en/of scavengers toegevoegd. Door deze toevoegingen blijven immers na recycling alleen laagwaardige toepassingen over.

Stay informed

Leave your details and receive our newsletter

* indicates required

Il fusto monouso amico dell'ambiente

L'ambiente per noi è sempre una priorità, anche nella fase di  studio. Un KeyKeg va oltre i criteri di salvaguardia ambientale imposti dall'Unione Europea. KeyKeg sarà prodotto con oltre il 50% di PET riciclato, ma il nostro obiettivo è riciclare ogni KeyKeg per produrre nuovi KeyKeg.

Continua a leggere

Usa il sistema di ricerca avanzata per trovare utilizzatori di KeyKeg vicino a te.

Vai a Utenti KeyKeg
Birrifici
globale
Vino
globale
Produtorri di sidro
globale
Caffë
globale
Distributori di bevande
globale

Seguici su

KeyKeg 360 App Scarica ora!